El Camino zarándokút - egy magyar zarándok útjai

Andrea az El Caminón

Felhívás! - Mondd el a történeted!

Meséld el, miért jártad meg az El Camino zarándokutat!

2014. május 31. - Andrea az El Caminón

Személyes véleményem szerint mindenkinek a magánügye, hogy miért indul el a Szent Jakab-út bármelyik szakaszán, éppen ezért soha nem faggattam zarándoktársaimat erről. Ennek ellenére a gyaloglások alatt többen is maguktól megnyíltak és bizalmukba avattak, miközben elmesélték indíttatásuk okát.

El Camino 330_1.jpg

Nem vagyunk egyformák, egyesek szívesen beszélnek róla, mások inkább megtartják maguknak belső utazásuk titkait. Mindkettőt tiszteletben kell tartanunk, nem ítélkezhetünk senki felett. Ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy azok között, akik nem éreznek késztetést az El Camino megjárására, valamiféle homályos, zavaros elképzelés létezik a fejükben rólunk, zarándokokról. Minimum csodabogarakként tekintenek ránk, de ennél lesajnálóbb vélekedést is kiolvashattam egyesek elejtett megjegyzéseiből. Sokan nem képesek megérteni, vajon mi vihet rá egy embert arra, hogy a hétköznapi kényelmes életét hátrahagyva egy hónapig gyötrődjön, esetenként nélkülözzön, szenvedjen és gyalog menjen hosszú órákon át, miközben akár repülővel vagy autóval is megtehetné. Mi tudjuk a választ és azt is megtapasztaltuk, hogy a nehézségeket felülírja az a csodálatos élmény, amit az Út szellemiségétől és a zarándoktársaktól kapunk!

El Camino 426_1.jpg

Az első lépések megtételéig azonban számtalan ok vezethet. Kinek hála, köszönet, reménység, kinek az útkeresés, elmélkedés, a gondolatok rendezése a célja, mások válaszokat várnak, kételyeiket szeretnék eloszlatni, lecsendesedni, megnyugodni, elsiratni, örömkönnyeket hullatni, terheiktől megszabadulni, spirituális tanításokat befogadni, jeleket kapni, vallási rituálékat gyakorolni, vagy egyszerűen csak szabadnak lenni. Számtalan indíttatás, ok lehetséges, miközben mindannyian különbözőek vagyunk és sokféle személyiséggel rendelkezünk.

El Camino 411_1.jpg

Tegyünk hát egy kísérletet arra, hogy bemutassunk néhány történetet azoknak, akiket érdekel az El Camino zarándokút. Ha úgy gondolod, hogy szívesen megosztanád indíttatásod okát, írd meg rövid történetedet emailen a következő címre: andreaelcamino kukac gmail.com. Természetesen nem fogom közzétenni saját névvel és elérhetőséggel, hacsak ezt külön nem kéred. Választhatsz egy nicknevet, vagy akár egy másik keresztnevet is, hiszen nem a személy a fontos, hanem maga a történet. Képeket is mellékelhetsz, de kérlek, hogy 3-4 fotónál többet ne küldj. (Az illusztrációk lehetőleg ne tartalmazzanak arcképeket, felismerhető személyeket.)

Várom tehát az elbeszéléseket és ígérem, rajtam nem múlik a gyors közzétételük!

Hajrá Peregrinos, küldjétek a történeteket! Hű, de izgi lesz! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mundicamino.blog.hu/api/trackback/id/tr166239420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása