El Camino zarándokút - egy magyar zarándok útjai

Andrea az El Caminón

Technikai információk

2013. március 04. - Andrea az El Caminón

Kedves Olvasóim!

Néhány technikai információt szeretnék megosztani Veletek. 

Hozzászólások

Kétféle hozzászólás modul működik a blogon. A bejegyzések végén található "barna betűs gyári modul"-hoz regisztráció szükséges. Úgy tudsz hozzászólni az adott témához, hogy a posztok alatti "Szólj hozzá" linkre kattintasz, majd itt meg kell adnod az email címed. Ezután a rendszer kér tőled egy jelszót (találj ki magadnak egy tetszőlegeset, ha nem akarod régebbi jelszavaidat használni, de aztán ne felejtsd ám el! :-), és már írhatod is a kommenteket. Ennek a modulnak az előnye, hogy a hozzászólásod elküldésével egyidejűleg én is kapok egy értesítést a rendszertől, így azonnal tudok rá reagálni. (Feltéve, ha internet közelben vagyok.) Ha nem akarod megadni a neved, akkor kitalálhatsz magadnak egy nicknevet és megőrízheted az inkognitódat is. Az ide írt hozzászólások közül az utolsó néhány a jobb oldalon is látható a Friss hozzászólások oldaldobozban.

A másik a Facebook közösségi modul komment box, amit akkor tudsz használni, ha be vagy lépve a Facebookra. (Egy másik ablakban célszerű a Facebookot megnyitni és megint egy másikon böngészni, például a blogomat. :-) Nos, ennek a modulnak a használata még egyszerűbb, mert itt nem kell semmilyen jelszó, regisztráció sem, csupán a poszt végén lévő FB komment ablakban írnod kell a hozzászólást. Ennek az előnye, hogy nagyon kényelmes, de itt vállalnod kell a saját személyiségedet is a véleményedhez, nem lehet álnévvel vagy névtelenül írni. Hátránya, hogy a Facebook modulon keresztül érkezett hozzászólásokról nem kapok semmilyen értesítést a rendszertől, így bizony előfordulhat, hogy napokig nem reagálok egy kommentre, amiért ezúton is elnézést kérek - a Facebook helyett... :-) 

Örülök minden hozzászólásnak, az építő jellegű kritikáknak éppúgy, mint a kérdéseknek, javaslatoknak és egyebeknek. Rajta hát, legyen interaktív az oldal, kérjetek, kérdezzetek, beszéljetek! :-)

Like / Tetszik

A like gombot minden poszt alján megtalálhatjátok és kifejezhetitek vele az adott bejegyzéshez való viszonyulásotokat, feltéve, ha az pozitív. :-) Nyomkodjátok szorgosan, nem haragszom érte! A jobb oldalhasáb tetején található "Találkozzunk a Facebookon" boxban pedig az egész blogról alkothatsz véleményt az ott található "Tetszik" gomb megnyomásával. Ezért sem haragszom. :-)

Megosztás

Ennek a gombnak nagyobb szerepe van, mint a lájknak, mert ennek segítségével még több olvasóhoz tud eljutni a tartalom. Minden poszt alján ott figyel ez a gombocska és várja szegény, hogy egy vagy több jószándékú olvasó megnyomja végre, hogy más zarándokok is olvashassák a bejegyzést. Ne hagyjuk árválkodni szegényt! :-)

g+1 gomb

Ezzel a gombbal a Google számára ajánlhatod az adott posztot, amit szintén bátran nyomkorászhattok. :-)

Van még Tweet gomb, meg Megosztom a Google raederen gomb, de ezekről én sem tudok sokat. Mindenesetre sormintának sem utolsó, így hát otthagytam őket is, hátha jó lesz még valamire. :-)


És lenne még valami fontos.... Nagyon örülök, ha a fotóim tetszenek! Még rengeteg képem van, sokat fogok feltölteni a közeljövőben. DE! Kérek mindenkit, hogy hivatkozás nélkül ne használja fel a fotóimat! Semmi gond, ha tetszik, vigyétek, csak egy apró hivatkozást kérek, hogy mely oldalról származik a kép és máris szent a béke. Magamtól eszembe sem jutott volna, hogy erre is felhívjam a figyelmet, mígnem néhány hete a saját bakancsos fotómat láttam viszont a Szent Jakab Zarándokút Facebookos oldalán éppen a lájkgyűjtő kampányuk illusztrálására. (Természetesen ezt azóta tisztáztuk Csillával.)

És akkor nyomkodjátok a gombokat kedvetek szerint! :-)

Lájk meg gé1 az egyenlő g+1 meg megosztom aztán kivonom és ráteszem a radarra meg a twitterre vagy tweetre vagy tudomisénhova áááááá!!!!!!!! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mundicamino.blog.hu/api/trackback/id/tr95064662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása