Logo Pic
mobilrajongo.blog.hu 2024. április 09.

Kényelmesen Bárhová Tallpower V2400 Hordozható Töltőállomás Teszt

Ha szeretnénk mindig biztosítani az áramellátást különböző helyszíneken, függetlenül a tartózkodási helyünktől, akkor valószínűleg találkoztunk már a Power Station - hordozható töltőállomás - fogalmával.

kenyelmesen_barhova_tallpower_v2400_hordozhato_toltoallomas_teszt.png

Ezek a töltőállomások 2022 után rendkívül népszerűvé váltak, mivel valós alternatívát jelentenek a környezetszennyező és zajos generátorok helyett. Többször teszteltünk már olyan hordozható akkumulátorcsomagokat, amelyek beépített inverterrel, töltésvezérlővel, BMS akkumulátorvédelemmel és különböző töltőkimenetekkel rendelkeznek.

A V2400 két dobozban érkezik, szivacsbetéttel biztosítva a védelmet, és kiegészítőkkel a felső részében. Kapsz egy AC töltőkábelt, amelynek adaptere már beépítve van a töltőállomásba, egy napelemes töltőkábelt MC4 csatlakozóval, illetve XT90-es csatlakozóval, egy autós töltőt és a használati utasítást.

A Tallpower V2400 nem egy könnyű hordozható egység, amit könnyen hordozhatnánk hosszú távokon. Nem csak azért, mert viszonylag nagy, 390 × 285 × 320 mm-es méretei vannak, hanem mert súlya is 20,5 kg. Ennek ellenére ez a modell főként lakóautóban, kempingezéshez vagy otthoni energiatároláshoz használható.

Annak ellenére, hogy nehéz, a V2400 könnyen szállítható rövid távolságokon is, mivel rendelkezik hordozófogantyúkkal mindkét oldalán. A felső rész fedéllel lezárt rekesze praktikus tárolási lehetőséget biztosít a mellékelt kábelek számára.

Összességében a Tallpower a klasszikus dizájnra épít, ami más gyártók termékeinél is megtalálható. Annak ellenére, hogy viszonylag olcsó, jó minőségű anyagok felhasználásával rendelkezik.

Az előlap jobb felső sarkában található főkapcsolóval lehet be- és kikapcsolni az erőművet. Alatta van az ezüst színű töltési teljesítmény szabályozó gomb, amellyel csökkenthető a töltési teljesítmény az akkumulátor védelme érdekében. 1100 watt mellett 900, 700, 500 és 300 watt is beállítható. Összesen 13 kimenet áll rendelkezésre a különböző fogyasztókhoz.

Az USB és a DC, valamint az AC portok külön gombbal aktiválhatók. 4x USB-C (3x PD20W, 1x PD100W) és 2x USB-A port (QC3.0 18W) található. Bal oldalon a gumidugókkal lezárt egyenáramú kimenetek vannak, 2 db DC 5521 kimenet (12V/3A), egy szivargyújtó aljzat (12V/10A) és egy XT60 (12V/25A) csatlakozóaljzat.

Az előlapon elhelyezett LED lámpa kellemes meleg fényt biztosít, vagy SOS jelzést is adhat vészhelyzetben.

Sajnos nincs telefonos alkalmazás, de az előlapon található LCD panel részletes információkat nyújt a pillanatnyi állapotról. Itt látható, hogy melyik kimenet használatban van, a bemeneti és kimeneti teljesítmény, a várható üzemidő vagy töltési idő, valamint az akkumulátor töltöttségi szintje. A szimbólumok figyelmeztetnek a túlmelegedésre vagy a túlterhelésre.

A töltőcsatlakozók az erőmű bal oldalán találhatók, egy műanyag fedél alatt. Többféle lehetőség van a töltésre, a napelemes töltés a preferált módszer az MPPT bemeneten keresztül.

A másik lehetőség a mellékelt autós töltő, vagy a hálózati töltőkábel használata. A harmadik lehetőség a napelem és a hálózati töltés kombinációja.

A jobb oldalon találhatók a három hagyományos EU szabvány szerinti konnektorok, amelyek 230 V-ot szolgáltatnak 50 Hz-en. A váltakozó áramú kimeneteken 2400 W folyamatos teljesítményt ad a gép.

A Tallpower V2400 lítium-vas-foszfát (LiFePO4) akkumulátort használ, amely hosszabb élettartamot és jobb biztonságot nyújt. A beépített akkumulátor felügyeleti rendszer folyamatosan figyeli az akkumulátor állapotát, és védelmet biztosít számos káros hatás ellen.

Az UPS funkció lehetővé teszi, hogy az erőmű vészhelyzeti tápegységként működjön á

ramkimaradás esetén. A 3,2 voltos, 33140-es cellákból összerakott 48 V/15 Ah-s pakk 2160 wattórát ad.

A Tallpower V2400 jó ár-érték aránnyal rendelkezik, és számos kényelmi funkcióval rendelkezik, mint például a csendes működés, a portvédelem és a gyorstöltés.

Vissza a címlapra
Mobil rajongó
Legjobban pörgő posztok
Nagy natúr camembert teszt
Linda Morvai • 10 nap
A Milan elleni mérkőzés
venember83 • 7 nap
Di Marzio: „A Juve Allegri bevonása nélkül tervezi a nyarat”
venember83 • 6 nap
Agresti: Di Gregorio, Zirkzee és Greenwood valós célpont
venember83 • 3 nap
Agresti szerint a kupadöntő után várhatók konkrétumok Motta kapcsán
venember83 • 9 nap
Cikkek a címlapról
A nyelvész, az EMBER – közelről
Megjelent az Édes Anyanyelvünk 2024. áprilisi számában. 2022-ben, Grétsy László 90. születésnapjára készülő, A nyelvész – emberközelből interjúkötetünk címének kigondolásakor még nem sejtettem, hogy fájdalmasan közeli a búcsú. Könyvünk címén ma már nem változtathatok. Visszaemlékezésem…
Teljes körű információval szolgálnak az új Nokia 3210-esről
Májusban fog debütálni a Nokia 3210 jubileumi kiadása, melyet a HMD Global által felvásárolt Nokia márkanév alatt dobnak piacra. Az új 3210 (2024) készülékkel kapcsolatban korábban már beszámoltunk, amikor kiszivárgott róla az első kép. Most viszont már részletes információink vannak a hardverről…
>