A raita egy igen sokoldalú saláta féle az indiai konyhában. Pofonegyszerű, csak összekeverjük a joghurtot a fűszerekkel és a hozzávalókkal, aztán hagyjuk kicsit megpihenni. Kifejezetten üdítő hatása van jó csípős indiai fogások mellé, ugyanis a joghurt hűti a szánkat, csillapítja az égető érzést. Mehet pár falat csípős étel, utána kis raita, aztán megint csípős és megint raita. Így megy ez:-)
És nem csak indiai ételek mellé isteni, simán ez a saláta lehet az idei grillszezon egyik meglepetése.
Van már raita recept a blogon, egy zöldséges és egy gyümölcsös.Igen, gyümölcsös, mennyei:-)
Uborkás raita receptje -> ITT
Gránátalmás raita receptje -> ITT
Élményfőzés workshopom infói --> indiai élményfőzés
Legfrissebb tartalom mindig az instán--> @hello_curry és a facebookon--> Helló Curry
A recepthez videó is készült -> ITT
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 dl natúr sűrű (görög) joghurt
pár szál zöld koriander
1 mokkáskanál vörös chili por
só
Nincs más dolgunk, csak annyi, hogy a hagymát megpucoljuk, negyedeljük és úgy szeleteljük fel. A koriandert felaprítjuk. A natúr joghurtba belekeverjük a fűszereket majd a hagymát. Alaposan átforgatjuk és pihentetjük minimum 10 percet, de akár pár órát is lehet.
Jó étvágyat!